ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΤ, η εκδήλωση «40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών», την Τετάρτη 18 Μαΐου.

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών

Ο προαύλιος χώρος του Κέντρου αποδείχθηκε ιδανικός για να φιλοξενήσει το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει το σημαντικό αγώνα των τυφλών και να παρακολουθήσει το ιστορικό ντοκιμαντέρ της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού, για πρώτη φορά με ακουστική περιγραφή (AD) και (SDH) υπότιτλους για κωφούς/ες από την Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και απέστειλαν μηνύματα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα: ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, κυρία Παρασκευή Τζαβαλιά, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Ηλίας Μαργιόλας, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης και το Μέλος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, κ. Χάρης Χουρδάκης. Επίσης χαιρέτισαν ο Σκηνοθέτης – ακτιβιστής με αναπηρία, εκπρόσωπος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, κ. Αντώνης Ρέλλας, και η Σκηνοθέτιδα του Ντοκιμαντέρ, κυρία Μαίρη Χατζημιχάλη - Παπαλιού.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, για την καθοριστική συμβολή του στον αγώνα των τυφλών, καθώς και στη σκηνοθέτιδα κυρία Παπαλιού, από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, για την εξαιρετική αποτύπωση των γεγονότων, μια κληρονομιά που θα μείνει για πάντα να θυμίζει τις σημαντικές κατακτήσεις των τυφλών για χειραφέτηση, αυτοδιαχείριση και αυτονομία...

Η διοικητής και πρόεδρος του ΚΕΑΤ κυρία Παναγιώτα Λεωτσάκου, ευχαριστεί, τους συνδιοργανωτές, Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, καθώς και τον εξαιρετικό παρουσιαστή της εκδήλωσης, τον ηθοποιό κ. Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος και συμμετείχε τότε στην ταινία.

Επίσης, ευχαριστεί τους χορηγούς, ΕΡΤ, ΟΑΣΑ και Σκλαβενίτη για τις ευγενικές χορηγίες τους. Τέλος, ευχαριστεί το ΔΣ του ΚΕΑΤ, τους πρώην Διοικητές του Κέντρου, κ. Παπαρούπα, κ. Τσαγρή και κυρία Τσιλιμιγκάκη, όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ-Πρωτοπορίας και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Εστιάδες, πρώην και νυν, το σύλλογο γονέων και τους μαθητές του ΚΕΑΤ, αλλά και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους.