ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά υπουργικής απόφασης για αποσπάσεις γιατρών-οδοντιάτρων

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει απόσπαση γιατρών και οδοντιάτρων, χωρίς τη συναίνεσή τους, από οποιοδήποτε φορέα υγείας της χώρας σε άλλο φορέα υπηρεσιών υγείας ζητεί με προσφυγή στο ΣτΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά υπουργικής απόφασης για αποσπάσεις γιατρών-οδοντιάτρων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δύο διοικητές φορέων υγείας (νοσοκομείων, κέντρων υγείας κτλ) μπορούν με κοινή απόφαση να μεταθέσουν για έξι μήνες σε κάθε σημείο της Ελλάδας γιατρούς και οδοντιάτρους, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Σε περίπτωση διαφωνίας των δύο διοικητών των μονάδων υγείας για την απόσπαση γιατρού από τον ένα φορέα υγείας στον άλλο, τότε τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Υγείας.

Στην προσφυγή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί και οδοντίατροι πλήττονται, καθώς «επηρεάζεται δυσμενώς η υπηρεσιακή και εργασιακή ασφάλεια, δυνάμενοι να αποσπασθούν, παρά την θέλησή τους, οποτεδήποτε από οποιοδήποτε φορέα σε οποιοδήποτε φορέα και μάλιστα οπουδήποτε ανά τη επικράτεια, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα εγγυήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Αποσπάσεις ειδικευμένων γιατρών και όχι προσλήψεις, η τακτική του υπ.Υγείας για τα κενά στο ΕΣΥ