ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η κυρία Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που ήρθε στην Ελλάδα για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», θέλησε να επισκεφτεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και να βρεθεί κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και στους γονείς τους.

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν την κυρία Αναστασιάδη και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, κύριο Κυριάκο Κενεβέζο, που την συνόδευε, στους χώρους του Νοσοκομείου.

«Σας υποδεχόμαστε ως μια ξεχωριστή φίλη και ως μια εξέχουσα προσωπικότητα, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας την κυρία Αναστασιάδη. Η βαθιά σας ευαισθησία και το σημαντικό ανθρωπιστικό σας έργο, σας κάνουν πολύ αγαπητή στη χώρα σας, στο εξωτερικό και βεβαίως στην Ελλάδα. Η ξεχωριστή φιλανθρωπική σας δράση ως Επίτιμης Προέδρου του «Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού», ως Επίτιμης Προέδρου της δικής σας «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Κύπρο- του Ιδρύματος για Παιδιά με Καρκίνο, και με πολλές άλλες ιδιότητες σε φορείς που βρίσκονται κοντά σε ευπαθείς ομάδες είναι αξιομνημόνευτη και φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία.

Σήμερα βρίσκεστε κοντά μας, για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά μας κάνοντάς τα να αισθανθούν πως στον αγώνα τους έχουν δίπλα τους τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κι εσάς, και στο πρόσωπό σας όλον τον Κυπριακό λαό. Έναν λαό γεμάτο ευαισθησία και ανθρωπισμό, με τον οποίο μας συνδέουν αδελφικοί δεσμοί και μακρόχρονη φιλία και συνεργασία. Δεν είναι τυχαίο πως η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών αναλογικά με τον πληθυσμό της. Για τον λόγο αυτό, αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ιδιαίτερο το προνόμιο που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην Επετειακή μας εκδήλωση για τα 25 χρόνια της ΕΛΠΙΔΑΣ κάνοντας αυτές τις στιγμές ακόμα πιο ξεχωριστές για όλους με τα συγκινητικά σας λόγια και την ανεκτίμητη συμπαράστασή σας».

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξη που προσφέρει η κυρία Αναστασιάδη στην «ΕΛΠΙΔΑ», της απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου, ενώ ένα αστεράκι με το όνομά της προστέθηκε στον «Τοίχο των αστεριών» του Νοσοκομείου, πλάι στα αστεράκια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

H κυρία Αναστασιάδη συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που της κάνει λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που σας έχει», και της πρόσφερε την εικόνα της Παναγίας του Κίκου την Ελεούσα για να φυλάει, όπως είπε, τα παιδιά.

Aποχαιρετώντας τη, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως ανάμνηση της επίσκεψής της, της πρόσφερε ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς ως σύμβολο εκτίμησης και θαυμασμού στο πρόσωπό της.