ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξω από το υπ. Μακεδονίας-Θράκης γιατροί και νοσηλευτές

Εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία βρίσκονται συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Έξω από το υπ. Μακεδονίας-Θράκης γιατροί και νοσηλευτές

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, γιατροί και νοσηλευτές έκλεισαν με αλυσίδες και λουκέτο την κεντρική πύλη του υπουργείου.

Λευκές ρόμπες βαμμένες με «αίμα» βρίσκονται κρεμασμένες σε ένα σχοινί και επάνω τους αναγράφεται το σύνθημα: «Χάνονται ζωές στα νοσοκομεία»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με τους λόγους της κινητοποίησης. «Δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, από τις οποίες χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Με φραγκοδίφραγκα, με πενταροδεκάρες δεν γίνεται δημόσια υγεία.»

Αναφορικά με τις ελλείψεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως αυτή τη στιγμή στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται 30 ασθενείς, όμως έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ λόγω της αναστάτωσης που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ότι το προσωπικό βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας και ότι, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προσλήψεις τα νοσοκομεία, από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους 3.500 υπάλληλοι.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για τις ελλείψεις υλικών αλλά και για τα τεράστια ποσά που οφείλουν τα νοσοκομεία στους προμηθευτές, τα οποία δεν θα καταστεί δυνατό να καλυφθούν από τα χρήματα που πρόκειται να λάβουν το επόμενο διάστημα τα νοσοκομεία.