ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ρόλος του νευρολόγου στο Γενικό νοσοκομείο - Επιστημονική συνάντηση

Επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Ο Ρόλος του Νευρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο», πραγματοποιεί στις 3 - 5 Ιουνίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου, το Νευρολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

Ο ρόλος του νευρολόγου στο Γενικό νοσοκομείο - Επιστημονική συνάντηση

Η επιτυχία της πρώτης επιστημονικής συνάντησης το 2014 στο Μουσείο Αυτοκινήτου, και η επιθυμία όλων για τη συνέχιση των συναντήσεων αυτών, οδήγησε στην πραγματοποίηση της δεύτερης επιστημονικής συνάντησης, όπως ανέφερε η κυρία Κλημεντίνη Καραγεωργίου, διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Στόχος της είναι η ενημέρωση των ιατρών που σχετίζονται, αφενός με τον ευρύτερο κλάδο της Νευρολογίας για τα νεότερα δεδομένα του κλάδου, αφετέρου τους επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου για το σύγχρονο σημαντικό ρόλο του Νευρολόγου στην πρωτοβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

Οι ομιλητές, καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και εξωτερικό, θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα θέματα της συνάντησης που αφορούν στα κύρια νευρολογικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. και απαιτούν διακλινικές συνεργασίες, όπως: Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Μυελοπάθειες, Κεφαλαλγία, Επιληψία, Νόσος Parkinson και Νευρομυϊκές Παθήσεις.

Η θεματολογία θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με αναλύσεις περιπτώσεων, workshops απευθυνόμενα στους νεότερους επαγγελματίες υγείας, καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις για το κοινό. Η συνάντηση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα διαλόγου, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη:

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Η λανθάνουσα πλευρά της νόσου μέσα από την εμπειρία της Α' Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου

Τα μεγαλύτερα «μυαλά» της Γενετικής, Γηριατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας τον Οκτώβριο στην Σπάρτη