ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κική Δημουλά κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η μεγάλη Ελληνίδα Ακαδημαΐκός και πολυβραβευμένη μας ποιήτρια Κική Δημουλά θέλησε να βρεθεί κοντά στα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους για τη ζωή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Η Κική Δημουλά κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Με πολλή αγάπη την υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, λέγοντάς της πόσο ξεχωριστή στιγμή σηματοδοτεί για την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τα μέλη της και τα παιδιά της, η παρουσία της στο πλευρό τους, πόσο τους τιμά η αγάπη και η αλληλεγγύη της.

«Νοιώθω, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, πολύ ταπεινή μπροστά στη μεγαλοσύνη της ψυχής και της σκέψης σας. Είστε μια προσωπικότητα χαρισματική η οποία μέσα από την ποιητική της δύναμη συνομιλεί με τον άνθρωπο, την αγάπη, τον πόνο, το όνειρο. Το έργο σας εμπνέει, φωτίζει, εξυψώνει και μας κάνει όλους μας καλύτερους. Είστε αυταπόδεικτα ένας φωτισμένος άνθρωπος που παράγει πολιτισμό και με τη γενναιότητα, τη σοφία και το πάθος της ποιητικής σας τέχνης εξυψώνετε την ανθρώπινη ψυχή και φωτίζετε τα μονοπάτια της ζωής. Για όλους εμάς τους θαυμαστές της ποίησής σας και της διανόησης που εκφράζεται μέσα από αυτή, του λυρισμού και του κρυστάλλινου λόγου σας, της ομορφιάς και της δύναμης που βγαίνουν από τους στίχους σας, η σημερινή είναι μια ευλογημένη ημέρα. Είναι από τις φορές, που ειλικρινά δεν θέλω να σπαταλήσω με δικούς μου λόγους, ούτε λεπτό από τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώνετε. Είναι από τις φορές που αδημονούμε όλοι να ακούσουμε μερικά λόγια από εσάς. Να πάρουμε δύναμη και έμπνευση από την μαγεία των λόγων σας και την μεγάλη σας καρδιά».

Η κυρία Δημουλά, που πρώτη φορά επισκέπτεται το Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή και τα καλά της λόγια και πρόσθεσε : «Η Μαριάννα είναι πιο ποιήτρια. Αυτό που κάνει εδώ δεν είναι εύκολο. Δε γίνεται ούτε με εμπνεύσεις, ούτε με σκέψεις, αλλά με δαπάνη της ύπαρξής της. Δεν έχει καμία σημασία αν έχει την οικονομική άνεση και μπορεί να τα κάνει... θα μπορούσε να τα δαπανήσει κάπου αλλού πολύ πιο ευχάριστα... Παρόμοια συγκίνηση ούτε ένιωσα στο παρελθόν ούτε θα νιώσω, διότι αυτό το πράγμα συμβαίνει άπαξ. Δεν θα ξανασυμβεί και το κάνει αυτός ο άνθρωπος (η Μαριάννα). Εύχομαι να βγουν γερά όλα τα παιδιά απ’ εδώ μέσα. Ευχαριστώ πολύ δε σας τίμησα εγώ, εσείς με τιμήσατε».

Ως αναγνώριση της συμβολής της μεγάλης ποιήτριας στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ο Σύλλογος της απένειμε την ειδική τιμητική πλακέτα για τους μεγάλους υποστηρικτές του, ώστε να της θυμίζει για πάντα τις στιγμές που μοιράστηκε με την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τοποθέτησε στον «Τοίχο των αστεριών» του Νοσοκομείου, ένα αστέρι με το όνομά της.

«Ευχόμαστε, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη αποχαιρετώντας τη, αυτή η μέρα που η γνωριμία σας με τα παιδιά μας γίνεται η αφετηρία ενός κοινού πνευματικού και ψυχικού διαύλου επικοινωνίας μαζί τους, να τα ενθαρρύνει και να τους δώσει μεγάλη δύναμη. Να είστε πάντα γερή, δυνατή, γεμάτη φως και έμπνευση και να συνεχίζετε να προσφέρετε με την ποίησή σας ελπίδα και πνευματική ανάταση!».