ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζεται σημαντικά το νοσ. Κυπαρισσίας - Έρχονται και προσλήψεις 6 μόνιμων γιατρών

Παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, το πρώτο, μεγαλύτερο και δυσκολότερο τεχνικά τμήμα, του σημαντικού έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αναβαθμίζεται σημαντικά το νοσ. Κυπαρισσίας - Έρχονται και προσλήψεις 6 μόνιμων γιατρών

Πρόκειται για έργο που έρχεται ουσιαστικά και ριζικά, να αλλάξει και να αναβαθμίσει χωροταξικά και λειτουργικά τη Νοσηλευτική Μονάδα δίνοντας της, μια σύγχρονη και αξιοπρεπέστατη εικόνα στις κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική της υποδομή.

Σημειώνεται ότι το έργο της Αναδιαρρύθμισης του Ισογείου ήταν έργο ενταγμένο στη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€ και συμβασιοποιημένου 650.000€.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας υπολογίζεται να έχει μεταφερθεί η λειτουργία των επειγόντων στο παραδοθέν τμήμα και από την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι εργασίες όπου και θα ολοκληρώσουν το έργο.

Με αφορμή την σημερινή διαδικασία παράδοσης της 1ης φάσης του έργου ο Διοικητής του Γ. Ν Κυπαρισσίας δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αφού παραδόθηκε ανακαινισμένο και σύγχρονο το μεγαλύτερο τμήμα του Ισογείου. Δικαιώνεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια αρκετών συντελεστών που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου, αναγνωρίζοντας πάντα τις πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες που ανέκυπταν.

Σήμερα όμως και σε λίγο καιρό ολοκληρωμένα, διαμορφώνεται όσο ποτέ άλλοτε μια νέα πραγματικότητα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που του δίνει μια άλλη προοπτική να ασκήσει το ρόλο και την αποστολή του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

1

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο έργο διότι Υγεία δεν είναι μόνο υποδομές, αλλά και στο έμψυχο υλικό αφού σε λίγο καιρό και ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και θα είναι κοντά μας σύντομα 6 νέοι μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Ταυτόχρονα θέλω να κάνω γνωστό ότι αυτό το διάστημα ωριμάζουν τρία σημαντικά έργα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αναφέρομαι σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κυρίως στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην εγκατάσταση μονάδας αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και φυσικά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω χρήσης ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει θερμομόνωση στις οροφές, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και μια συνολική παρέμβαση που θα καταστήσει το κτήριο βιοκλιματικό.

Συνεπώς όλες οι παράμετροι προδιαγράφουν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει μπει σε μια άλλη τροχιά ουσιαστικής αναβάθμισης και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συστηματικά και συντονισμένα το επόμενο διάστημα.

Τέλος νοιώθω βαθιά υποχρεωμένος για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου ο οποίος μέσω της δωρεάς ανέλαβε το συνολικό κόστος της μελέτης. Όπως επίσης τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και την ανάδοχο εταιρία που με μεγάλη υπομονή και ωριμότητα δίνανε λύσεις στα αρκετά προβλήματα που ανέκυπταν».

Το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργο Γιαννόπουλο και τους Υποδιοικητές Δημήτρη Κωστακιώτη και Μίλτο Ζαμπάρα όπως επίσης το Δήμαρχο Τριφυλλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής για το συνεχές ενδιαφέρον τους στην πορεία του έργου.
Τέλος μια μεγάλη συγνώμη σε όλη τη τοπική κοινωνία για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι εργασίες. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει όλους».

Διαβάστε ακόμη:

Με σοβαρά αιτήματα & προβληματισμό για την επόμενη ημέρα της υγείας, η 24ωρη απεργία

ΠΦΥ, φρένο στην μετανάστευση των γιατρών και προμήθειες, οι μεγάλες προκλήσεις του υπ. Υγείας