ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ στην τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κυρία Βασιλική Μαράκα παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος, στην αίθουσα «Γ. Σάμιος» του Δημοτικού Θεάτρου Κορινθίων.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ στην τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Την κυρία Μαράκα συνόδευσε η κυρία Χρύσα Χρυσοβιτσάνου, μοναδική εξειδικευμένη νοσηλεύτρια για την ΣΚΠ στην Ελλάδα, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Την τελετή πραγματοποίησαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, με την βοήθεια του Κοσμήτωρα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητή Αθανάσιου Κατσή, και την Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Καθηγήτρια Δέσποινα Καρακατσάνη. Την ξεχωριστή τελετή παρακολούθησαν προσκεκλημένοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την πολιτική ηγεσία, κι αρκετοί από τους φοιτητές του κ. Κυριόπουλου.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας στα Πανεπιστήμια Paris V και Paris VII. Έχει διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και έκτακτος Σύμβουλός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Είναι συγγραφέας βιβλίων, συγγραμμάτων και μονογραφιών και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμβάλει ως κύριος ή συνεργαζόμενος ερευνητής στην εκπόνηση ερευνών και μελετών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας. Είναι μέλος επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αξιολογητής ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει δώσει διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και ξένα πανεπιστήμια. Θεωρείται ο ποιητής των οικονομικών της Υγείας.