ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: Γιατροί υπεξαιρούσαν ακριβά φάρμακα και τα πωλούσαν στη Βουλγαρία

Νέα εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ακόμη ένα σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη, μετά το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», αυτή τη φορά στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με ανώνυμες καταγγελίες, ακριβά φάρμακα που προμηθεύεται το ίδρυμα διοχετεύονται στο εξωτερικό.

Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: Γιατροί υπεξαιρούσαν ακριβά φάρμακα και τα πωλούσαν στη Βουλγαρία

Στις επίμαχες επιστολές που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, οι δύο «έμποροι» φέρεται ότι εξάγουν τα φάρμακα, έναντι αμοιβής, σε γειτονική χώρα, κατά πάσα πιθανότητα τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Τις προηγούμενες μέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη με δύο ξεχωριστές παραγγελίες που έδωσε ζήτησε να γίνουν έρευνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Στο πρώτο ίδρυμα ερευνώνται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς δώρισαν χειρουργικά υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις που υποβλήθηκαν οι ίδιοι, ενώ στο δεύτερο ελέγχονται καταγγελίες για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος Αιμοδοσίας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΧΕΠΑ: Χειρουργεία μόνο για όσους έχουν χρήματα να αγοράσουν τα υλικά

Χωρίς δερματολόγους τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετά τις 15:00