ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Ban Κi - moon, με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, είχε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κύριος Ban Ki- moon στα πλαίσια της επίσκεψή του στην Ελλάδα και η σύζυγός του, κυρία κυρία Ban Soon-taek, που τον συνοδεύει.

Συνάντηση του Ban Κi - moon, με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κύριος Ban Ki- moon, που από την προηγούμενη Δευτέρα περιοδεύει στην Ευρώπη και συζητά με αρχηγούς κρατών θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν για το Πρόγραμμα “We Care” του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που από τον Οκτώβριο του 2015 προσφέρει ιατρική βοήθεια, εμβόλια, είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα, στη Λέσβο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Επίσης συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις του Ιδρύματος, που άπτονται των προτεραιοτήτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, όπως η Διεθνής Συνάντηση Ειδικών στα θέματα προσφύγων που διοργανώνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την UNESCO και την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων κατά του Ρατσισμού».

Μετά τη συνάντηση η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα μας. Από την Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σ’ ολόκληρο τον κόσμο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχει συνδεθεί με το ζεύγος Ban με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κυρίου Ban Ki- moon στην Ελλάδα, η σύζυγός του, είχε επισκεφτεί τον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», για να δει από κοντά το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά με καρκίνο, και να εκφράσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της.