ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρόδος φιλοξένησε την κορυφαία διεθνή συνάντηση για τη Μεταμόσχευση Μυελού σε παιδιά

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Μαΐου το 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών στα παιδιά και ταυτόχρονα η 5η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νοσηλευτών Μονάδων Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών στα παιδιά (10th Meeting of the EBMT (European Bone Marrow Transplant) Pediatric Diseases Working Party και το 5th Meeting of the EBMT Pediatric Nurses).

Η Ρόδος φιλοξένησε την κορυφαία διεθνή συνάντηση για τη Μεταμόσχευση Μυελού σε παιδιά

Η επιστημονική αυτή συνάντηση που αποτελεί κορυφαίο διεθνές γεγονός για τις Μεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών στον Παιδιατρικό χώρο, διοργάνωσε εκ μέρους του EBMT η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» του Γ.Ν.Π.Α «Η Αγία Σοφία» με επικεφαλής τον τέως Διευθυντή της Μονάδας και επιστημονικό υπεύθυνο της τράπεζας εθελοντών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» κ. Γραφάκο.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν 125 σύνεδροι από 80 Μονάδες Μεταμόσχευσης 24 χωρών, κυρίως Ευρωπαϊκών αλλά και από την Αργεντινή, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Βραζιλία. Τα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα θέματα κάλυψαν όλο το φάσμα – κλινικό, ερευνητικό και κοινωνικό – της Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων (ΜΑΚ) στα παιδιά και παρουσιάστηκαν από εξέχοντες Παιδιάτρους, Αιματολόγους και Νοσηλευτές, προερχόμενους από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Μονάδες ΜΑΚ.

Τονίζεται επιπλέον η εξαιρετική Ελληνική συμμετοχή, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις με ομιλίες, εργασίες και συντονισμό Συνεδριάσεων. Ως προς το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κάστρου των Ιπποτών και εντυπωσίασε τους ξένους προσκεκλημένους.

Στο Συνέδριο, το οποίο και υποστήριξε ο τοπικός Δωδεκανησιακός Σύλλογος «Ροδαυγή» εδόθη εκτεταμένη δημοσιότητα από τα τοπικά ΜΜΕ. Συνδιοργανωτής του συνεδρίου ήταν η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας προβάλλοντας για άλλη μία φορά διεθνώς την σημαντική δραστηριότητά της. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Πουρτσίδης τίμησε με την παρουσία του τη συνάντης,η απευθύνοντας χαιρετισμό στους Συνέδρους.