ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυρία Νέλλη Κάτσου εξελέγη μέλος στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΒ

Τον εξωστρεφή χαρακτήρα που πρέπει να αποκτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αναδεικνύει η εκλογή της Νέλλης Κάτσου ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Η κυρία Νέλλη Κάτσου εξελέγη μέλος στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΒ

Η αντιπρόεδρος της Pharmathen εισέρχεται στο Δ.Σ. του ΣΕΒ, μαζί με τέσσερα ακόμη νέα μέλη, τα οποία εκπροσωπούν δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν. Πρόκειται για τους Μιχάλη Στασινόπουλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μιχάλη Τσαμάζ του ΟΤΕ, τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development και την Ηρώ Αθανασίου της Unilever.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν έντονη εξωστρέφεια, δυναμισμό και αναπτυξιακές προοπτικές, χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει στο μέγιστο η ελληνική οικονομία. Το προεδρείο του ΣΕΒ προβάλλει ως κυρίαρχη θέση πως ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια. Απαιτούνται ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα επενδυθούν σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία.

Σχολιάζοντας την εκλογή της στο Δ.Σ. του ΣΕΒ, η Νέλλη Κάτσου επισημαίνει ότι η αποστολή του ΣΕΒ να ωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μετά κρίσης εποχή είναι δύσκολη και καθοριστική:

“Είναι τιμή μου και μεγάλη ευθύνη να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Με την εκλογή μου, ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι πυλώνας ανάπτυξης και ελπίδα για την οικονομία σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Για να καταστεί βιώσιμη, η ελληνική οικονομία χρειάζεται εξωστρέφεια, επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική.

Η Pharmathen ακολουθεί με συνέπεια το αναπτυξιακό αυτό μοντέλο, ακόμη και μέσα στην εποχή της κρίσης. Σε πείσμα των καιρών, επέμεινε να επενδύει στην Ελλάδα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις παγκόσμιες αγορές. Κατάφερε, έτσι, να γίνει μία ελληνική – πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 85 χώρες.

Η Pharmathen κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας, ενώ πάνω από το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, μέσω ισχυρών συνεργασιών με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες διεθνώς”.

Σύμφωνα με την κυρία Κάτσου, το μοντέλο της Pharmathen, που βασίζεται στο τρίπτυχο “Έρευνα – Επενδύσεις – Εξωστρέφεια”, θα πρέπει να αποτελέσει “σημαία” για κάθε υγιή ελληνική επιχείρηση. Οι διεθνείς αγορές – αναφέρει – απαιτούν υψηλή ανταγωνιστικότητα και υπεραξίες, που παρέχει η στενή σχέση με την καινοτομία.

dbd5e24e97580bece3f718ddd8f7dba8 L

Σχετικά με τη PHARMATHEN

Η Pharmathen είναι μία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα. Η Pharmathen κατέχει ένα διαφοροποιημένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία - μοντέλο επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα με 20 εκ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζει κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 195 εκ. ευρώ και η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.
Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 1000 άτομα.

Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.
To 2015, άνοιξε μια νέα προοπτική για τη Pharmathen με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας του επενδυτικού fund BC Partners, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την περεταίρω ενδυνάμωση της Pharmathen στο εξωτερικό μέσω εξαγορών.
Στη Pharmathen, «δημιουργούμε έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».