ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΔΕΔΥ: Οι επιπτώσεις της κρίσης του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή της την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς και στην αιρετή εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

ΑΔΕΔΥ: Οι επιπτώσεις της κρίσης του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα εξής:

Οι καταγγελίες του σωματείου και της εκπροσώπου των εργαζομένων για υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση και διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η αντικειμενική καταγραφή και ανάδειξη μιας οδυνηρής πραγματικότητας. Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας που συνεχίζονται και εμβαθύνονται και από τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν συμβάλει στη βαθιά κρίση του ΕΣΥ, την απαξίωση και τη ραγδαία διάλυσή του.

Οι καταγγελίες του σωματείου και της εκπροσώπου του για «υποχρεωτικές» δωρεές ασθενών προκειμένου το Δημόσιο Νοσοκομείο να προμηθευτεί τα αναγκαία χειρουργικά υλικά που θα χρειαστούν και κατόπιν να εισαχθούν στο χειρουργείο, δείχνει ανάγλυφα το βάθος της κρίσης του ΕΣΥ.

Καταρρέει, ταυτόχρονα, με παταγώδη τρόπο η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου ότι το ΕΣΥ ανασυγκροτείται. Το παράλληλο πρόγραμμα και στον χώρο της Υγείας αποδεικνύεται γράμμα κενό περιεχομένου. Όταν οι ασφαλισμένοι δεν καλύπτονται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τι να περιμένει κανείς για τους ανασφάλιστους, τους άπορους, τους μη προνομιούχους;

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους μηχανισμούς εξουσίας (ΔΥΠΕ, ΣΕΥΠ, ΔΣ του Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου) να ασχοληθούν με τους πραγματικά υπεύθυνους αυτών των πολιτικών και όχι να απειλούν και να δείχνουν προς την πλευρά των εργαζομένων.

Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά των ιδίων που εφαρμόζουν και υπηρετούν αυτές τις πολιτικές με διγλωσσία και ψεύδη.

Το ΕΣΥ αν ακόμα δεν έχει καταρρεύσει πλήρως οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εργαζομένων που, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τεράστια προβλήματα, κάνουν το χρέος τους.