ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζουν τους εμβολιασμούς στα παιδιά προσφύγων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζουν τους εμβολιασμούς στα παιδιά προσφύγων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Εχθές, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον καταυλισμό του Ελληνικού. Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος), όπως αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Οι αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και η επιδείνωση των ευπαθειών τους αποτελούν χαρακτηριστικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις της απαράδεκτης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, τονίζει η οργάνωση.

Η Χριστίνα Ψαρρά, συντονίστρια προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, εξηγεί στην ανακοίνωση ότι «είναι σημαντικό να προστατεύονται όλα τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες. Ο εμβολιασμός είναι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο, στο μέλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη και διαρκής προσπάθεια για την πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση αυτών των ευάλωτων ανθρώπων».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Μάιο, όταν περισσότερα από 3.000 παιδιά στην Ειδομένη και στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου ανοσοποιήθηκαν κατά των κοινών παιδικών ασθενειών. Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν παιδιά στον καταυλισμό του Ελαιώνα στην Αθήνα, ενώ παρόμοιοι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς εβδομάδες στη Σάμο και στους καταυλισμούς των Θερμοπυλών, του Κατσικά, του Τσεπέλοβου, των Δολιανών και της Κόνιτσας.

Η οργάνωση συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των εκστρατειών εμβολιασμού προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών. Το πρωτόκολλο ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τις συστάσεις του υπουργείου.