ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα κοντά στην ΕΛΠΙΔΑ

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα τα Εκπαιδευτήρια Δούκα γιόρτασαν πριν από μερικές ημέρες, την επέτειο των 20 χρόνων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑΣ», βραβεύοντας τους νικητές του φετινού διαγωνισμού και προσφέροντας στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του έργου του.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα κοντά στην ΕΛΠΙΔΑ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», όπου η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Κέττυ Φιλιππίδου, και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριο Μανώλη Παπασάββα, υποδέχτηκαν τον κύριο Κωνσταντίνο Δούκα, Δ/νοντα Σύμβουλο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, την κυρία Ελένη Δούκα - Πατέρα, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα & Μέλος της "ΕΛΠΙΔΑΣ", τον κύριο Μιχάλη Τζαμάζ, Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο της COSMOTE, την κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, Δ/νουσα Σύμβουλο της Microsoft Hellas, και τους μαθητές: Αναστάσιο Τοπάλη ( Πτολεμαΐδα), Λάμπρο Τέγο (Αθήνα), Δανάη-Ευαγγελία Χατζηδάκη (Αθήνα), Δέσποινα Μπατρακούλη (Λάρισα), Παναγιώτη Καστερούδη (Αθήνα), Παναγιώτη Κόντο, (Γεράκι Λακωνίας), Δαμιανό Ασημομύτη (Μύκονος), Γεώργιο Μπέτζελο (Αθήνα), Ρουμπίνη Αγγουρά (Καλαμάτα), Ελπίδα Παπαδοσηφάκη (Αθήνα), Παναγιώτα Κουφού (Κύμη), Όλγα Χαρχαντή (Μύκονος), Χρήστο Μπέτζελο (Αθήνα), Μάρκο Ραδαίο (Αθήνα), Αναστασία Μπίρμπα (Αθήνα), Ζωή Κυριακίδου (Λάρισα), Γεώργιο Μαλανδράκη (Αθήνα), Ρελιάνα Χατζηγιάννη (Αθήνα) και Εμμανουήλ Γιαννόπουλο (Αθήνα), καθώς και πολλούς γονείς μαθητών.

Εκ μέρους της Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και των μελών του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κυρία Φιλιππίδου ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, που επί 12 συνεχή χρόνια προσφέρουν τα έσοδα από τον διαγωνισμό για να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου (για τη συμμετοχή κάθε παιδιού στον διαγωνισμό οι χορηγοί του διαγωνισμού καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό, με το οποίο καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του διαγωνισμού. Το ποσόν που απομένει προσφέρεται στην «ΕΛΠΙΔΑ»).

Η κυρία Φιλιππίδου ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και για τα επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία που πρόσφεραν στα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Εν συνεχεία απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές και τους προσφέρθηκαν πλούσια δώρα - ηλεκτρονικές συσκευές, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία. Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, όχι μόνο γιατί επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές τους, αλλά και γιατί με τον τρόπο αυτόν κατάφεραν να βοηθήσουν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το 1997. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη Microsoft Hellas και την COSMOTE, με τη συνεργασία σχολείων, εκπαιδευτικών φορέων, ινστιτούτων, ιδρυμάτων και πανεπιστημίων.

Σκοποί του διαγωνισμού είναι:

- Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
- Η παιδαγωγική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ».
- Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση πληροφοριών.
- Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου.
- Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς, προωθώντας την ιδέα «Παίζω και Βοηθάω» ενισχύοντας ίδρυμα για παιδιά.
Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό με εγγραφή, έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές Δ΄ - Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε δοκιμαστικά παιχνίδια και χωρίς εγγραφή.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να ψάξει σε 7 "κόσμους" 8 αντικείμενα, να βρει τα 56 αυτά διαφορετικά αντικείμενα, να απαντήσει στις ερωτήσεις που κρύβονται στα αντικείμενα και να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό σκορ!