ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κολπική Μαρμαρυγή στο 1ο Διαδραστικό Σεμινάριο

Μεγάλη ήταν η παρουσία του κόσμου, στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή την Κυριακή 26 Ιουλίου. Η ανταπόκριση του κοινού που βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ξεπέρασε τα 1000 άτομα και επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της νόσου.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Κολπική Μαρμαρυγή στο 1ο Διαδραστικό Σεμινάριο

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, άκουσαν από τα πλέον έγκυρα χείλη τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας, ενώ μέσα από μια διαδραστική εμπειρία καταγράφηκε η δυναμική της κολπικής μαρμαρυγής και στη χώρα μας.

Παράλληλα, μέσα από επεξηγηματικά βίντεο, ασθενείς και μη είχαν την ευκαιρία να μάθουν με απλό και κατανοητό τρόπο από τους πιο εξειδικευμένους καρδιολόγους πως εντοπίζουμε την ασθένεια και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε πολύτιμοι σύμμαχοι της καρδιάς μας.

Στην εκδήλωση που εμπνεύστηκε και προλόγισε ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, μίλησαν οι καρδιολόγοι Σπύρος Δευτεραίος, Ελευθέριος Καλλέργης, Δημήτρης Τσιαχρής, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χάρης Κοσσυβάκης και Κώστας Λέτσας.

Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του δήμου Αμαρουσίου. Μάλιστα ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης προλόγισε το σεμινάριο, ενώ ευχαρίστησε όσους από τους παρευρισκόμενους συνεισέφεραν φάρμακα για τις ανάγκες του ιατρείου κοινωνικής αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Όλοι μαζί μπορούμε.

Το Άκου την Καρδιά σου, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανανεώνει για πολύ σύντομα το ραντεβού για επίκαιρα ιατρικά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κολπική μαρμαρυγή, αφορά περισσότερους απο 200.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών στην Ελλάδα.

Μία νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο στο τέλος του περασμένου χρόνου, δείχνει ότι τα υπέρβαρα άτομα που ακολουθούν θεραπεία για κολπική μαρμαρυγή είναι λιγότερο πιθανό να υποτροπιάσουν αν χάσουν βάρος και διατηρήσουν πιο φυσιολογικές σωματικές αναλογίες. Πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία θεωρείται συνήθης αιτία της κολπικής μαρμαρυγής.

Διαβάστε ακόμη:

Στεφανιαία νόσος - Ποιος ο ρόλος των στατινών στην επέμβαση bypass;

Αρρυθμία καρδιάς: Με ποια μορφή καρκίνου συνδέεται

Κολπική μαρμαρυγή: Η απώλεια βάρους βοηθά στον καλύτερο έλεγχό της