ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβολιασμός 200 προσφυγόπουλων στον Καταυλισμό της Ριτσώνας από τον ΕΕΣ και το υπ. Υγείας

Το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εμβολίασε προσφυγόπουλα που διαμένουν προσωρινά στον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα.

Εμβολιασμός 200 προσφυγόπουλων στον Καταυλισμό της Ριτσώνας από τον ΕΕΣ και το υπ. Υγείας

Συνολικά πάνω από 200 παιδιά πρόσφυγες, ηλικίας από 1 έως 15 ετών, έλαβαν το εμβόλιο MMR ενάντια σε ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη προστασία για τις παραπάνω παιδικές ασθένειες. Τα εμβόλια προσέφερε το Υπουργείο Υγείας ενώ ο συντονισμός της διήμερης αυτής δράσης ανήκε στον Ελληνικό και τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, οι οποίοι διέθεσαν και το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών στον καταυλισμό της Ριτσώνας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, αρχικά μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας, και στη συνέχεια με την ανάπτυξη Μονάδας Έκτακτης Απόκρισης (ERUs) από κοινού με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό για την παροχή βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει ειδικό χώρο, φιλικό για τα παιδιά πρόσφυγες, στον οποίο οργανώνονται παιχνίδια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Τόσο η Μονάδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσο και ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά λειτουργούν εφτά μέρες την εβδομάδα.

Τέλος, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διανέμουν σε τακτική βάση ανθρωπιστικό υλικό στους φιλοξενούμενους πληθυσμούς του Κέντρου, που περιλαμβάνει επισιτιστική βοήθεια, εμφιαλωμένο νερό, καθώς και άλλα αναγκαία είδη, όπως βρεφικά σετ, είδη ατομικής υγιεινής, στρώματα κλπ.