ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε δράσεις καθαρισμού ακτών

Η Διεύθυνση Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών της δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, διοργάνωσε δράσεις καθαρισμού των ακτών της Αττικής με τη συμμετοχή μαθητών της Α' βάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε δράσεις καθαρισμού ακτών

Ειδικότερα, στις 27 Μαΐου 2016, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, ενώ αντίστοιχες δράσεις υλοποιήθηκαν στις 2 Ιουνίου 2016 στα Λουτρά Αλίμου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και στις 3 Ιουνίου 2016 στην παραλία Πούντα Ζέσας Λαυρίου, με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης ιδιαίτερα των εθελοντών και των μαθητών, καθώς και στην προαγωγή της συμμετοχής σε δράσεις για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Η δράση καθαρισμού των ακτών υλοποιείται στο πλαίσιο μακροχρόνιας συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS (το οποίο προσφέρει το απαραίτητο υλικό: σακούλες απορριμμάτων, γάντια, ενημερωτικό υλικό, κ.ά.) ενώ για την ευόδωση αυτής της κοινής προσπάθειας σημαντική ήταν η στήριξη που προσέφεραν οι Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Λαυρεωτικής.