ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 12 συμβουλές για το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι

Το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι, είναι μία διαδικασία που αγχωνει τα παιδιά και τους γονείς. Βάλτε από την αρχή τις βάσεις για το διαβασμα του παιδιού μετά το σχολείο, γιατί αν δεν γίνει αυτό το σίγουρο είναι ότι οι φωνες και οι τσακωμοί στο σπίτι θα είναι ο καθημερινός πονοκέφαλος.

Βοηθήστε το παιδί να αυτορρυθμιστεί και να διαβάζει μόνο του, για

Οι 12 συμβουλές για το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι

Το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι, είναι μίαδιαδικασία που αγχωνει τα παιδιά και τους γονείς. Βάλτε από την αρχή τις βάσειςγια το διαβασμα του παιδιού μετά το σχολείο, γιατί αν δεν γίνει αυτό το σίγουροείναι ότι οι φωνες και οι τσακωμοί στο σπίτι θα είναι ο καθημερινόςπονοκέφαλος.

Βοηθήστε το παιδί να αυτορρυθμιστεί και ναδιαβάζει μόνο του, γιατί έτσι αυτό που θα μαθαίνει θα είναι δική του κατάκτησηκαι όχι δική σας.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές είναι οι εξής:


1. Οργανώστε το χώρο του δωματίου του μετέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται την ώρα της μελέτης από άλλα ερεθίσματα,όπως παιχνίδια πάνω στο γραφείο

2. Το τακτοποιημένο γραφείο προδιαθέτει.Χωρίστε τα τετράδια και τα βιβλία ανάλογα με το μάθημα και καθορίστε το σημείοπου θα μπαίνουν όσα έχουν διεκεραιωθεί.

3. Προσαρμόστε το φωτισμό για να μηνκουράζονται τα μάτια.

4. Δώστε βάση στην καρέκλα του γραφείου, έτσιώστε να είναι άνετη και μάθετε στο παιδί πως να κάθεται έτσι ώστε να μηνκαμπουριάζει και να μην κουράζει την πλάτη του.


5. Αποφύγετε να ξεκινήσει τη μελέτη, αμέσωςμόλις επιστρέψει το παιδί από το σχοελίο. Δωστε του περιθώριο να χαλαρώσει γιαλίγο και συζητήστε για το πως πέρασε τη μέρα του και πε΄τε και εσείς για τηδική σας μέρα.

6.Καλύτερα είναι να ξεκινάει το παιδί με ταπιο δύσκολα ή βαρετά για εκείνο μαθήματα, και να αφήσει στο τέλος που θα είναιπιο κουρασμένο.τα πιο εύκολα ή τα πιο ενδιαφέροντα

7. Ένα μικρό διαλλειμα για χυμό, είναι πάντα χρήσιμο.

8. Όταν δυσκολεύεται με κάποιο μάθημα ή κάποιαέννοια, βοηθηστε το για να τα θυμάται καλύτερα, συδυάζοντας αυτό που τοδυσκολεύει με μία λέξη - κλειδί, έναν υπολογισμό.

9. Μην τρέχετε από πίσω του με ένα βιβλίο καινα διαβάζετε φωναχτά το μάθημα.

10. Ξεχάστε την προστακτική, δηλαδή γράψε,διάβασε κ. λπ. Μπείτε στη θέση του και σκεφθείτε αν θα σας άρεσε να σας μιλούνμε διαταγές.

11. Αν η υπομονή των γονιών έχει εξαντληθεί,κάντε λίγο παραπάνω υπομονή και μην αρχίσετε τις απειλές για τιμωρία.Μακροπρόθεσμα δεν βγαίνουν σε καλό.

12. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε την προσπάθειατου παιδιού.