ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κινητά μας... προσθέτουν κιλά

Η ενασχόληση με το κινητό για πολλή ώρα είναι δυνατό νακαταστρέψει τη σιλουέτα σας!
Τα κινητά μας... προσθέτουν κιλά

Η ενασχόληση με το κινητό για πολλή ώρα είναι δυνατό νακαταστρέψει τη σιλουέτα σας!

Αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα, πουπραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς ερευνητές και δημοσιεύεται στη «ΔιεθνήΕπιθεώρηση Συμπεριφορικής Διατροφής & Φυσικής Δραστηριότητας».

Για τις ανάγκες της μελέτης ζητήθηκε από 300 φοιτητές να τρέξουνσε διάδρομο γυμναστικής και διαπιστώθηκε πως, όσοι ασχολούνταν περισσότερεςώρες την ημέρα με το κινητό τους, είχαν πολύ χειρότερη φυσική κατάσταση, σεσχέση με αυτούς που περνούσαν λιγότερεςώρες ασχολούμενοι με αυτό.

Κατά μέσο όρο οι εθελοντές ασχολούνταν με το κινητό τουςσυνολικά πέντε ώρες την ημέρα, μιλώντας, στέλνοντας μηνύματα ή σερφάροντας στοδιαδίκτυο, διάστημα κατά το οποίο παρέμεναν ακίνητοι.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η χρήση του κινητού είναι εξίσουεπιβλαβής για την υγεία μας με την παρακολούθηση τηλεόρασης για πολλές ώρες ή τηνπολύωρη ακινησία στον καναπέ, συμβάλλοντας στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Παράλληλα, τα κινητά φάνηκε ότι επηρεάζουν και τον ύπνο,καθώς αποδείχθηκε ότι οι φοιτητές έστελναν μηνύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας,χωρίς, όμως, να το θυμούνται το πρωί!

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Jacob Barkley, έναν εκ των συγγραφέωντης μελέτης, δεν είναι απαραίτητο ότι τα κινητά τηλέφωνα ωθούν τους ανθρώπουςνα είναι λιγότερο δραστήριοι.

«Είναι εξίσου πιθανό οι λιγότερο δραστήριοι άνθρωποι ναχρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα περισσότερο», εξήγησε.