ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μαμάδες βλέπουν πιο κοντά τα μοναχοπαίδια τους απ'ό,τι είναι πραγματικά!

Χαμηλότερα σε ύψος απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότηταβλέπουν οι μαμάδες τα μοναχοπαίδια τους και τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά τους,σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύεται στο  διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας «CurrentΒiology».

Οι μαμάδες βλέπουν πιο κοντά τα μοναχοπαίδια τους απ'ό,τι είναι πραγματικά!

Χαμηλότερα σε ύψος απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότηταβλέπουν οι μαμάδες τα μοναχοπαίδια τους και τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά τους,σύμφωνα με μία νέα αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας «CurrentΒiology».

Αντιθέτως, όταν πρόκειται για τα υπόλοιπα παιδιά τους μπορούννα υπολογίσουν σωστά το πραγματικό τους ύψος, γεγονός που οι επιστήμονες αποδίδουνστο ότι οι μητέρες νιώθουν υπερπροστατευτικά για τα μικρά ή τα μοναδικά παιδιάτους, με συνέπεια να τα βλέπουν και πιο απροστάτευτα, άρα πιο κοντά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζόρντι Κάουφμαν τουΚέντρου Ερευνών Εγκεφάλου και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου ΤεχνολογίαςΣουίμπερν της Αυστραλίας έκαναν πειράματα με 77 μητέρες που είχαν παιδιάηλικίας δύο έως έξι ετών, από τις οποίες ζήτησαν να σημειώσουν από το μυαλότους το ύψος του παιδιού τους με μια γραμμή στον τοίχο.

Στη συνέχεια, αφού μέτρησαν το πραγματικό ύψος κάθε παιδιού,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες συστηματικά υποεκτιμούν το ύψος του πιομικρού στην ηλικία παιδιού τους κατά 7,5 εκατοστά κατά μέσο όρο.

«Για τους γονείς, το "μωρό" της οικογένειαςπαραμένει πάντα "μωρό"» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

Κατά τους ψυχολόγους, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παράπαιγνίδια του νου.

«Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την ακρίβεια της αντίληψήςμας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δείξαμε ότι τα αισθήματά μας για τα παιδιά μαςεπηρεάζουν το πώς τα βλέπουμε», εξηγεί ο Κάουφμαν.