ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμινγκ"

Ανοιχτή συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμινγκ", τη συρρίκνωση και τις συγχωνεύσεις του "Σισμανόγλειου" και του "Παίδων Πεντέλης" διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια τα σωματεία των τριών νοσοκομείων.

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμινγκ"

Οι εργαζόμενοι των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων, πιστεύουν ότι η συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη συναυλία "θα δημιουργήσει εξελίξεις και θα καθορίσει περαιτέρω τη συμμετοχή και τη στάση της τοπικής κοινωνίας, καθώς οι διάφορες συλλογικότητες, δήμοι, παρατάξεις κ.λπ. θα κληθούν να πάρουν σαφή θέση απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει νοσοκομεία και δομές περίθαλψης που θα κάνουν την καθημερινή ζωή του κόσμου ακόμα πιο μαύρη".

"Δεν δεν θα επιτρέψουμε με τη μέθοδο της σταδιακής απαξίωσης, της συρρίκνωσης, των συγχωνεύσεων (π.χ. του χειρουργικού τομέα), των καταργήσεων (π.χ. του εργαστηρίου οστικής πυκνότητας, κλινικών κ.λπ.) να καταστήσουν ανέφικτη τη νοσηλεία στο νοσοκομείο και να το οδηγήσουν έτσι σε κλείσιμο. Καταλαβαίνουμε πως, όπως είχαν επιχειρήσει και πέρυσι, θα προτιμούσαν τον πιο εύκολο τρόπο του «ξαφνικού θανάτου», αλλά εκτιμούν ότι δεν θα περάσει, όπως σχεδόν ευθέως έχουν ομολογήσει", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

afisa2 3-small