ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθ. Ματσούκας: Και όμως υπάρχουν κοινά μεταξύ Αμφίπολης & Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

Τι κοινό μπορούν να έχουν η Αμφίπολη και τα σημαντικά της ευρήματά της με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών; Πολλά, αναφέρει με έμφαση ο καθηγητής Ιατρικής Χημείας , Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», 1997-2013 κ. Γιάννης Ματσούκας, ο οποίος μάλιστα απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τολμώντας μία σύγκριση μεταξύ των δύο περιοχών.

Καθ. Ματσούκας: Και όμως υπάρχουν κοινά μεταξύ Αμφίπολης & Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

Με τίτλο «Αμφίπολη και Επιστημονικό Πάρκο Πατρών – Μία τολμηρή σύγκριση», ο κ. Ματσούκας, αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώντας τις ειδήσεις για τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα της Αμφίπολης και για την εκεί επίσκεψή σας ώστε να έχετε μία προσωπική άποψη σε αυτή τη μνημειώδη ανακάλυψη Αρχαιολογικών Θησαυρών, αποτολμώ μία σύγκριση με την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Η επίσκεψή σας στο Επιστημονικό Πάρκο στις 16 Μαΐου 2014, επισημαίνοντας όπως τονίσατε τους σπουδαίους Τεχνολογικούς Θησαυρούς που διαθέτει η Χώρα μας, δεν ήταν τυχαία. Επισκεφτήκατε το Πάρκο μετά την πρόσκλησή μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ως ένα χώρο που κρύβει και παράγει υψηλή καινοτομία και τεχνολογικούς θησαυρούς πολύ σημαντικούς για τη χώρα.

Η επίσκεψη σας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, όπως και στην Αμφίπολη, συνέβαλε για την ανάδειξη ενός Ερευνητικού Χώρου που μπορεί να φέρει μεγάλη ανάπτυξη, με την αξιοποίηση των καινοτομιών του. Το Πάρκο αποτελεί μία φλέβα χρυσού με την υψηλή καινοτομία που διαθέτει και παράγει που αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποτελέσει μια Silicon Valley για τη Χώρα.

Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και το έχουν επισκεφθεί, μεταξύ άλλων παγκοσμίου κύρους ερευνητών, πέντε κάτοχοι Nobel, οι Jean Marie-Lehn, Andrew V. Schally, Harald zur Hausen, Ada Yonath και ο κορυφαίος ερευνητής της εποχής μας James D. Watson για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, μια ανακάλυψη που έχει χαρακτηρισθεί ως η σημαντικότερη του αιώνα και ίσως όλων των εποχών. Και οι πέντε εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το επιτελούμενο έργο στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Η συνεχής και σταθερή υποστήριξη του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών από την Πολιτεία, είμαστε βέβαιοι ότι θα εδραιώσει το Πάρκο ως ένα πυλώνα Καινοτομίας και Ανάπτυξης για την περιοχή και την Χώρα, επ΄ωφελεία της Κοινωνίας και της Εθνικής Οικονομίας.

Ευχαριστούμε και πάλι για την επίσκεψη και το προσωπικό σας ενδιαφέρον».

Διαβάστε ακόμη:

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο πρωθυπουργός

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.