ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότερα από 1 στα 2 προϊόντα υγιεινής για τα μωρά είναι επικίνδυνα

Παρά τις συστάσεις υγιεινής, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «60 millions de consommateur», το 54%, προϊόντων υγιεινής (ελεγμένα μαντιλάκια και γαλάκτωμα καθαρισμού) περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες για τα νεογέννητα.

Περισσότερα από 1 στα 2 προϊόντα υγιεινής για τα μωρά είναι επικίνδυνα

Εκατοντάδες προϊόντα έχουν αφιερωθεί στην φροντίδα των μωρών: αυτά πρέπει να περιέχουν φόρμουλες που σέβονται την επιδερμίδα των μωρών και να μην περιέχουν τοξικές ουσίες. Σύμφωνα όμως με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, τα περισσότερα προϊόντα βρίσκονται στην αγορά παρά την εναντίωση της Εθνικής Υπηρεσίας ασφάλειας φαρμάκων και προϊόντων υγιεινής (ANSM).

Από τα 52 προϊόντα που έλεγξε το περιοδικό, τα 28 πρέπει να αποσυρθούν, αν και πρόκειται για επώνυμα. Το περιοδικό προειδοποιεί ακόμα για τα προϊόντα που στην συσκευασία τους φέρουν την επισήμανση «υποαλλεργικό» αλλά χωρίς αναφορά στην αρμόδια οδηγία. Έτσι, 11 από τα προϊόντα περιέχουν δυνητικά αλλεργιογόνα συστατικά παρά την επιγραφή της ετικέτας τους.

Επίσης, 6 στα 9 μαντηλάκια καθαρισμού, που ελέχθησαν, έχουν απαγορευτεί για τον καθαρισμό του βρέφους. Ένα τοξικό συντηρητικό, φαινοξυαιθανόλη, βρέθηκε σε τέσσερις αναφορές. Αυτό το συστατικό, επικίνδυνο για το συκώτι και τα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού, δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 3 ετών. Σε μεγάλες δόσεις, μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ανάπτυξη του βρέφους. Διεισδύει στον οργανισμό μέσω της επιδερμίδας και μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό μεγάλη ποσότητα όταν αυτό δεν ξεπλένεται.

Διαβάστε ακόμη:

Επικίνδυνη η τηλεόραση για τα παιδιά. Προκαλεί ελλειμματική προσοχή και προβλήματα ανάπτυξης!

Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται στον καναπέ, τονίζουν οι ειδικοί