ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι η πιο… αδέξια χώρα της Ευρώπης!

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι καταλήγουν στα επείγοντα ή τον προσωπικό τους γιατρό επειδή σκόνταψαν ενώ έστελναν μηνύματα ή γλίστρησαν ενώ μιλούσαν στο κινητό τους.

Η Ελλάδα είναι η πιο… αδέξια χώρα της Ευρώπης!

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε επίσημα η πλέον αδέξια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία ασφάλισης ηλεκτρονικών συσκευών Square Trade.

Φαίνεται πως το μεσογειακό ταμπεραμέντο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρέθηκαν η Ιταλία και η Ισπανία αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, πάνω από το 40% των Ελλήνων χρηστών έχει καταστρέψει τουλάχιστον μία συσκευή κινητού τηλεφώνου έπειτα από πτώση ή άλλο αντίστοιχο μικροτραυματισμό.

mapmobile

Όλο και περισσότεροι χρήστες –κυρίως νεαρής ηλικίας– εμπλέκονται σε μικροατυχήματα λόγω κακής χρήσης του κινητού τους, με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν σε καρούμπαλα στο μέτωπο έπειτα από πρόσκρουση ή τραυματισμούς στα πόδια έπειτα από πτώση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, o Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade στην Ευρώπη, δήλωσε πως «τα στατιστικά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, όμως είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί χρήστες έχουν καταστρέψει τη συσκευή τους ή έχουν τραυματιστεί», συμπληρώνοντας πως «είναι ασφαλές να μιλάμε στο κινητό ενώ περπατάμε, όμως τα smartphones φαίνεται να μας βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο σήμερα, επειδή αποσπούν το βλέμμα μας από ό,τι βρίσκεται μπροστά μας».

{youtube}VxxqdJFc42Q{/youtube}