ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΚΑΒ κάλυψε επιτυχώς τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία το ΕΚΑΒ σχεδίσε και υλοποίησε την επιχειρησιακή κάλυψη των αναγκών για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους 13.500 και πλέον δρομείς που συμμετείχαν στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015. 

Το ΕΚΑΒ κάλυψε επιτυχώς τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθηνών

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ε.Κ.Α.Β. για την κάλυψη των αναγκών του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, των αγώνων των 5 & 3ων χιλιομέτρων αλλά και της διαδρομής των αθλητών των Special Olympics και των Α.Μ.Ε.Α., διατέθηκαν - εκτός των μονάδων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική - 6 Μοτοσυκλέτες, 5 Ασθενοφόρα, 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες και 1 Όχημα Ταχείας Επέμβασης Μικρού Όγκου συνδυαστικά με 6 Γιατρούς, 23 Διασώστες και 4 Νοσηλευτές που ήταν απαραίτητοι για την στελέχωση των 6 σταθμών ανεφοδιασμού της διαδρομής και των 2 Ιατρείων στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών κρίθηκε αναγκαία η άμεση επέμβαση του Ε.Κ.Α.Β. σε δεκάδες συμβάντα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5 τελικές διακομιδές περιστατικών προς το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (4 περιστατικά) και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος ΣΩΤΗΡΙΑ (1 περιστατικό). Παράλληλα σημειώθηκαν και 4 περιστατικά άρνησης διακομιδής στα οποία απλά προσφέρθηκαν οι ανάλογες πρώτες βοήθειες.

Το συντονιστικό πλαίσιο της Υγειονομικής Κάλυψης της διοργάνωσης υλοποιήθηκε από το Ε.Κ.Α.Β. σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου, την Υγειονομική Επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αλλά και Εθελοντικών Οργανώσεων.

EKAB Halfmarathon03052015 a

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ: Δεσμέσεις από το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των αιτημάτων των διασωστών