ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το fast food μας κάνει κυκλοθυμικούς

Μπορεί να είναι νόστιμο και να σας βάζει σε μεγάλο πειρασμό, πριν καταναλώσετε fast food όμως, λάβετε υπ' όψιν ότι εκτός από τις πολλές παραπάνω θερμίδες που θα σας προσθέσει, επιβαρύνεται και η υγεία σας.

 

Το fast food μας κάνει κυκλοθυμικούς

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι αν μειώσει κανείς την ποσότητα επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνει, θα διαπιστώσει μια θετική αλλαγή στη διάθεσή του.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τον τρόπο διατροφής 5.000 ανθρώπων και αξιολόγησαν τη συναισθηματική τους κατάσταση με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων ερωτηματολογίων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν παράγοντες, όπως το πόσο συνειδητοποιημένοι ήταν για τις εναλλαγές στη διάθεσή τους και πόσο καλά μπορούσαν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τα περισσότερα τρανς λιπαρά, εμφάνιζαν μεγαλύτερη δυσκολία να ελέγξουν τη διάθεσή τους.

Αυτός ο τύπος λιπαρών οξέων μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση ενός ατόμου, αυξάνοντας τις φλεγμονές στον οργανισμό, οι οποίες έχουν συνδεθεί από προηγούμενες έρευνες με την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Επιπλέον, άλλες έρευνες έχουν δείξει, ότι τα τρανς λιπαρά οδηγούν σε αλλαγές στα μηνύματα μεταξύ των κυττάρων και της φλεγμονώδους απόκρισης, κάτι που επίσης επηρεάζει τη διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο επικίνδυνα λιπαρά για τον εγκέφαλο

Οι 6 χειρότερες τροφές που προκαλούν φλεγμονή