ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία: Τρία «κέρατα» φύτρωσαν στην πατούσα ηλικιωμένης (εικόνες)

Η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την επαρχία Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έχει αφήσει άναυδους τους γιατρούς, καθώς τρεις σκληρές μάζες που εξελίχθηκαν σε «κέρατα» φύτρωσαν χωρίς προφανή αιτία στην πατούσα της.

Σαουδική Αραβία: Τρία «κέρατα» φύτρωσαν στην πατούσα ηλικιωμένης (εικόνες)

Η γυναίκα, τη οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, πονά πολύ, δεν μπορεί να κοιμηθεί και φυσικά ούτε να περπατήσει.

Ο γιος της δήλωσε πως κανείς δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που έχει φυτρώσει στην πατούσα της μητέρας του, οι αναπτύξεις μοιάζουν όμως με νύχια. Αναφέρει επίσης πως άρχισαν να ξεπροβάλλουν πριν από μερικά χρόνια και με τον καιρό μεγάλωσαν.

Η γυναίκα έχει επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς, κανένας όμως δεν έχει καταφέρει να διαπιστώσει τι ακριβώς της συμβαίνει.

horns1
horns2

Η οικογένεια απευθύνει έκκληση ώστε να εξακριβωθεί περί ποιας πάθησης πρόκειται και να γίνει η απαραίτητη χειρουργική επέμβαση προκειμένου η γυναίκα να μπορέσει να περπατήσει και πάλι.

Σύμφωνα με ειδικό που επικοινώνησε με τη MailOnline, η γυναίκα έχει εμφανίσει το λεγόμενο «δερματικό κέρας» (cutaneous horn). Πρόκειται για σκληρές, κωνικού σχήματος αναπτύξεις που αποτελούνται από συμπαγή κερατίνη, την ίδια ανθεκτική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά.

Δεν αποκλείεται το δερματικό κέρας να προκλήθηκε ως αντίδραση σε τραυματισμό από ξένο σώμα. Ο γιος της γυναίκας ανέφερε άλλωστε πως παλαιότερα είχε εισχωρήσει στην πατούσα της ένα μικρό κομμάτι από μέταλλο που ποτέ δεν αφαιρέθηκε.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να πρόκειται για σοβαρής μορφής καρκίνωμα, οπότε απαιτείται βιοψία πριν οι ειδικοί προχωρήσουν σε αφαίρεση της μάζας.

Διαβάστε επίσης:

Ναγκασάκι: 70 χρόνια μετά δείχνει το κατεστραμμένο σώμα του από την πυρηνική έκρηξη
Ο τρυφερός μπαμπάς με το τατουάζ – Η φωτογραφία που έγινε viral
Η 5χρονη Λίζι χάνει την όρασή της – Θα προλάβει όμως να δει τη μαγευτική Ρώμη