ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κιμ Καρντάσιαν εξόργισε τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων

Ένα ποστ της Κιμ Καρντάσιαν έγινε η αφορμή να αποστείλει ο Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιητική επιστολή σε γνωστή φαρμακευτική εταιρία.

Η Κιμ Καρντάσιαν εξόργισε τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, το ποστ που είχε κάνει η Καρντάσιαν σε Instagram, Facebook και Twitter διαγράφηκε.

Η επιστολή εστάλη στην φαρμακευτική εταιρία Duchesnay USA και αφορούσε στην προώθηση του φαρμάκου Diclegis, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του CNN, η Καρντάσιαν αποτελεί επί πληρωμή εκπρόσωπο της Duchesnay USA. Η ίδια η εταιρία είχε επισημάνει μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωσή της ότι η διάσημη σταρ υποστηρίζει το Diclegis. Το ποστ που ανέβασε όμως στα κοινωνικά δίκτυα θεωρήθηκε παραπλανητικό, καθώς παραλείπονται εντελώς από αυτό πληροφορίες που αφορούν στην επικινδυνότητα του φαρμάκου.

Στο επίμαχο ποστ, η Καρντάσιαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο γιατρός της συνέστησε να πάρει το φάρμακο και πως έκτοτε νιώθε πολύ καλύτερα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το μωρό της.

kardashian

Η επιστολή του FDA αναφέρει αναλυτικά τους ισχύοντες κανονισμούς που παραβιάστηκαν, καθώς και τις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μέρους της εταιρίας.

Εκπρόσωπος της Duchesnay USA μίλησε στο CNNMoney, δηλώνοντας πως θα ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Placenta accreta: Η επιπλοκή του τοκετού που ταλαιπώρησε την Κιμ Καρντάσιαν
«Εκπαίδευση μέσης»: Δείτε ποιους κινδύνους κρύβει η αλλόκοτη τάση
Η επιστημονική εξήγηση πίσω από την... εμμονή με τα μεγάλα οπίσθια!