ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Με τα θερμότερα λόγια για το έργο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών αλλά και για τους ερευνητές, εκφράστηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα την Τετάρτη.

Στήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκα, μετά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών τον Μάιο του 2014 και είχε εκφραστεί με τα θερμότερα λόγια για το επιτελούμενο έργο από τις εταιρείες και τους νέους ερευνητές τους, και ο κ. Τσίπρας με τη σειρά του αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Πάρκο και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στη διάχυση της καινοτομίας και την αξιοποίηση της έρευνας.

Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινή του ομιλία στην Πάτρα, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του Επιστημονικού Πάρκου με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη πολλοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών εργάζονται στις καινοτόμες εταιρείες του ΕΠΠ. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, όπου θα αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Ματσούκας, Καθηγητής Χημείας και πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΠΠ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα και για το γεγονός ότι δύο Πρωθυπουργοί έχουν αναφερθεί θετικά στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Το έργο για το εμβόλιο της ΣΚΠ, μεταξύ των βραβευμένων στο νέο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ελμυελίνη: Ετοιμάζεται ο Φάκελος έγκρισης κλινικών δοκιμών Φάσης Ι

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τα προβλήματα της πρόσβασης των ασθενών από την οικογένεια μέχρι την εργασία

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας