ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πνευμονολογική Εταιρεία έτρεξε στον Μαραθώνιο για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας

Για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας έτρεξε στο φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Η Πνευμονολογική Εταιρεία έτρεξε στον Μαραθώνιο για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας

Με το μήνυμα για την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας μέσω του εμβολιασμού, η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε) συμμετείχε στο φετινό 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», που φέτος έχει κεντρικό μήνυμα «Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας - Ο εμβολιασμός σώζει ζωές!», καθώς η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας συμπίπτει χρονικά και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας (12 Νοεμβρίου).

Πάνω από 240 δρομείς συμμετείχαν σε αυτή τη δράση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Π.Ε για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης αυτής της απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στελέχη και συνεργάτες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δημοσιογράφοι και φίλοι φόρεσαν το μπλουζάκι της εκστρατείας και έτρεξαν σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου, υπό την προπονητική καθοδήγηση του παλαίμαχου Πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων, κ. Μανώλη Χάντζου. Ανάμεσά του για άλλη μια χρονιά ο παλαίμαχος παίκτης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Άγγελος Κορωνιός, καθώς και ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic, λειτούργησε ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε., όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν για το κοινό εξειδικευμένες μετρήσεις αερόβιας ικανότητας άσκησης (VO2max) αλλά και σπιρομετρήσεις. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πνεύμονα (ΕLF), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία «Ηealthy Lungs For Life-Take the active option».

Η ενημερωτική εκστρατεία, καθώς και οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Pfizer Hellas.