ΕΙΔΗΣΕΙΣ

XStat: Δείτε τη συσκευή που σταματά την αιμορραγία σε μόλις 20'' (vid)

Η συσκευή της φωτογραφίας δεν είναι μία συνηθισμένη σύριγγα, αν και έχει πολλές ομοιότητες.

XStat: Δείτε τη συσκευή που σταματά την αιμορραγία σε μόλις 20'' (vid)

Ονομάζεται XStat και χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό εδώ και 1,5 χρόνο για να κλείνει πληγές από σφαίρες και οβίδες στο πεδίο της μάχης.

Πλέον, όμως, μετά την έγκριση από τον FDA για τη μαζική παραγωγή και διάθεση, θα σώζει ζωές και μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις στατιστικές το 40% των σοβαρών τραυματισμών, καταλήγουν λόγω αιμορραγίας.

Το XStat έχει σχήμα σύριγγας, εισέρχεται σε μεγάλης έκτασης ή βάθους πληγή που έχει προκαλέσει σφαίρα ή αιχμηρό αντικείμενο, και με την πίεση του αντίχειρα απελευθερώνει 92 σπογγίδια. Όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το αίμα διαστέλλονται και σταματούν την αιμορραγία μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

{youtube}raON6yx1sP4{/youtube)

Η πρωτοποριακή αυτή σύριγγα, έχει τη δυνατότητα να απορροφά μισό λίτρο αίμα. Σε περίπτωση εκτεταμένων τραυματισμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρεις σύριγγες XStat, που μπορούν να μείνουν στον οργανισμό έως 4 ώρες το μέγιστο και μέχρι ο τραυματίας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η ευρεσιτεχνία για το XStat ανήκει στην εταιρεία RevMedx από το Όρεγκον, και έχει ήδη σώσει ζωές αρκετών στρατιωτών, με την αιμοστατική και αντισηπτική δράση της, από το 2014.

Η κυκλοφορία της αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα μετά την άδεια που έλαβε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Διαβάστε επίσης:

Όσα θέλετε να μάθετε για το γυναικείο στήθος... (βίντεο)

Τα 6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν άνθρωπο-μαγνήτη!

Κίνα: Το αγόρι που μετατρέπεται σε... αρκουδάκι! (pics&vid)