ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προφυλακτικό που καταστρέφει τον ιό HIV θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

Ένα προφυλακτικό που περιέχει αντιοξειδωτικά ικανά να καταπολεμήσουν τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Προφυλακτικό που καταστρέφει τον ιό HIV θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

Το σούπερ προφυλακτικό κατασκευάστηκε από το Texas A&M Health Science Center και είναι φιαγμένο από υλικό που θα βασίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του στο νερό.

Σε αντίθεση με τα προφυλακτικά που κυκλοφορούν σήμερα, τα νέα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από ένα ισχυρό πολυμερικό με την ονομασία hydrogel, το οποίο είναι κατασκευασμένο κυρίως από νερό.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το νέο προφυλακτικό, θα καταστρέφουν τον HIV μην επιτρέποντας την σεξουαλική μετάδοσή του.

«Φτιάξαμε ένα προφυλακτικό που δεν προστατεύει μόνο από την μόλυνση με HIV αλλά τον εξαλείφει», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημιούργησε το προφυλακτικό, Mahua Choudhury.

«Οι άνθρωποι συνήθως λένε ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, επειδή δεν τους παρέχει την ίδια σεξουαλική ικανοποίηση, όμως ειδικές ουσίες στο προφυλακτικό αυτό θα ενισχύουν την αίσθηση στους νευρώνες και θα δίδουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στον χρήστη», σημειώνει ο Dr. Choudhury.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2014 ζούσαν 36,9 εκατ. άνθρωποι με HIV.

Διαβάστε επίσης:

Φοράτε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού; Δείτε το στον πίνακα!

Σεξ με λάθος προφυλακτικό: Ποιες είναι οι δυσάρεστες επιπτώσεις