ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Πολάκη στο Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Ελευσίνα επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, κ.κ. Καρακατσιανόπουλο Κωνσταντίνο και Μυλωνά Μιλτιάδη.

Επίσκεψη Πολάκη στο Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε εκτενέστατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Αεροδιακομιδών από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ και ιπτάμενο ιατρό, κ. Κυριαζή Αθανάσιο, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, κ. Πύρρο Δημήτριο και την Υπεύθυνη του Τμήματος. κα Μαριόλα Άννα.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή της 112 ΠΜ, Σμήναρχο Βαμβάκο Ιωάννη, και τον χειριστή ελικοπτέρων της 112 ΠΜ, Επισμηναγό Κυριαζίδη Αναστάσιο, για τα πτητικά μέσα και ειδικότερα για τα 3 εναπομείναντα ελικόπτερα Α-109 Power της Αgusta, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα στο υπόστεγο του Τμήματος λόγω τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας δεν είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία εκκίνησης των διαδικασιών επίλυσής τους.

Ο κ. Πολάκης εξέφρασε τη σαφή βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του Τμήματος Αεροδιακομιδών και ειδικότερα να κινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επισκευή και συντήρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.