ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τραγούδι 15χρονου για τη γιαγιά του που πάσχει από Αλτσχάιμερ (βίντεο)

Ο 15χρονος Χάρι Γκάρντνερ από το Τσέλμσφορντ του Έσεξ έγραψε ένα τραγούδι αφιερωμένο στη γιαγιά του, η οποία πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το τραγούδι 15χρονου για τη γιαγιά του που πάσχει από Αλτσχάιμερ (βίντεο)

Το τραγούδι με τίτλο Not Alone κάνει θραύση στο YouTube και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 150.000 views μέσα σε λίγες ημέρες.

Αφορμή για να γράψει ο Χάρι το τραγούδι ήταν μια πρόσφατη συνάντηση με τη 76χρονη γιαγιά του. Σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε πόσο την έχει επηρεάσει το Αλτσχάιμερ και αποφάσισε να αποτυπώσει την εμπειρία του και τις σκέψεις του μέσα από τη μουσική.

321075E900000578 3486204 image m 11 1457639321630

«Ήξερα ότι η γιαγιά μου έχει Αλτσχάιμερ, όμως δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της», δηλώνει ο 15χρονος. «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν γύρισα σπίτι ήταν να κάτσω στο πιάνω και να προσπαθήσω να περιγράψω τα συναισθήματά μου με λέξεις.»

«Είχα αρκετές εβδομάδες να επισκεφτώ τη γιαγιά μου, πήγα να τη δω αλλά δεν με αναγνώρισε. Ήταν η πρώτη φορά και ήταν σοκαριστικό για εμένα, οπότε το τραγούδι ήταν ένας τρόπος να το αντιμετωπίσω.»

{youtube}VeVs6q5bC_s{/youtube}

Το τραγούδι του Χάρι είναι διαθέσιμο προς αγορά διαδικτυακά και τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα δοθούν ως δωρεά στο βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Alzheimer’s Research UK.

«Έγινε τόσο γρήγορα, το βρίσκω πολύ παράξενο. Ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί. Ανοιγόκλεισα τα μάτια μια φορά και όλα άλλαξαν», τραγουδά ο Χάρι. «Πες μου πόσο μεγάλωσα και πως δεν είμαι μόνος.»

Δείτε κι αυτό:

Ο παράγοντας που επιταχύνει κατά 6 φορές την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ

Άνοια: 6 στρατηγικές για να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 60%

Δεύτερο «κρούσμα» μετάδοσης του Αλτσχάιμερ