ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με θηλιές και αλυσίδες έξω από το υπ. Υγείας οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου

Παράσταση διαμαρτυρίας με αλυσίδες, θηλιές, κουβάδες και σφουγγαρίστρες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο μέχρι τις 10 το πρωί.

Με θηλιές και αλυσίδες έξω από το υπ. Υγείας οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται στάση εργασίας τις ώρες 7-10 π.μ.

Την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του ιδρύματος καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας άμεση οικονομική ενίσχυση αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, λείπουν ακόμη και βασικά είδη, όπως απορρυπαντικά, επομένως οι υπάλληλοι καθαριότητας αδυνατούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

3450ufcjma

Παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από πέντε μήνες και για το λόγο αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να πιέσουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί του θέματος, μας μεταφέρει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αφιερωμένο στον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη, ήταν το πανό που κρατούσαν οι εργαζόμενοι με σύνθημα: «Χώνουμε το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη».

Οι διαμαρτυρόμενοι έβραζαν... φασολάδα και σούβλισαν πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες έξω από το υπουργείο, καθώς, όπως δηλώνουν, δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν αρνί για να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα. Μάλιστα, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου ανέφεραν ότι δεν είχαν χρήματα ούτε για να αγοράσουν το σέλινο για τη φασολάδα!

yuow09w09320j