ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισα: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις

Το λειτουργικό χάος που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, υπογραμμίζοντας τις τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Λάρισα: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως μόνο το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας καλύπτει την περιοχή ευθύνης του με ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση γιατί υπάρχει τομέας ΕΚΑΒ, ενώ τις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας τις καλύπτει το ΕΚΑΒ που επιχειρεί από την πόλη της Λάρισας.

«Καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και πολίτες β’ κατηγορίας γιατί όταν χρειαστεί δεν έχουν αξιοπρεπή προνοσοκομειακή φροντίδα και γρήγορη διακομιδή» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό (παιδίατροι, οδοντίατροι) και μαίες, ενώ υπάρχουν κλειστά ακτινολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η 5η ΥΠΕ δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν σε 24ώρη βάση 365 ημέρες το χρόνο με πετρέλαιο θέρμανσης, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, αντιδραστήρια, αναλώσιμο υλικό απαραίτητο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, φύλαξη, καθώς και με τις απαραίτητες συντηρήσεις στον πάσης φύσεως ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι καταστάσεις που εξελίσσονται καθημερινά είναι τραγελαφικές, ενώ πρώτη φορά συμβαίνουν τα εξής:

-Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει πληρωθεί δεδουλευμένα για νυχτερινά – εξαιρέσιμα 6 μηνών

-Οι εφημερίες των γιατρών στους μήνες που πληρώθηκαν καταβλήθηκαν με περικοπές

-Οι μετακινήσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού που έγιναν για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών είναι απλήρωτες για όλο το 2015

-Οι καθαρίστριες των περιφερειακών ιατρείων είναι απλήρωτες για όλο το 2015.