ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Κέλλα στο Δρομοκαΐτειο: Η Ψυχική Υγεία, είναι ο παρίας του κοινωνικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρός για ακόμη μία φορά ήταν ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μαζί με μέλη του τομέα, επισκέφτηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», τονίζοντας με έμφαση, ότι η Ψυχική Υγεία αποτελεί τον παρία του κοινωνικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη Κέλλα στο Δρομοκαΐτειο: Η Ψυχική Υγεία, είναι ο παρίας του κοινωνικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κέλλας, συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους διευθυντές των υπηρεσιών και εργαζόμενους του νοσοκομείου και μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ψυχική Υγεία, ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας της υγείας, έχει παραμεληθεί σημαντικά. Εξαθλιώνεται ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο. Δεν γίνεται λόγος πια για Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Δεν γίνεται λόγος πια για αποασυλοποίηση. Συσσωρεύονται ασθενείς χωρίς καμία προοπτική μετάβασής τους στην κοινωνία.

Οι Τομείς Ψυχικής Υγείας δεν λειτουργούν. Περιστατικά από όλη την Ελλάδα έρχονται για εξέταση και νοσηλεία στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο». Οι ακούσιες νοσηλείες μετά από εισαγγελική εντολή αποτελούν τον κανόνα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να λειτουργεί καθημερινά σωστά, και να βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας. Το νοσοκομείο είναι σε πλήρη οικονομική ασφυξία. Ενώ προβλεπόταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση, εν τέλει επιχορηγήθηκε με 370 χιλιάδες ευρώ! Η χρηματοδοτική ροή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Χρέη στους προμηθευτές, προβλήματα στις προμήθειες και στις υποχρεώσεις του νοσοκομείου αποτελούν την καθημερινότητά του.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τεχνικούς είναι τεράστιες, ενώ οι πολλές κενές οργανικές θέσεις δεν αναπληρώνονται. Χαρακτηριστικά από τις 450 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, έχουν καλυφθεί μόλις οι 220! Το νοσοκομείο και το προσωπικό βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση και ανεπάρκεια. Η λειτουργία του, εναπόκειται στην υπερπροσπάθεια των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζομένων. Οι ψυχικά πάσχοντες για την κυβέρνηση μάλλον αποτελούν υποδεέστερους ασθενείς. Η Ψυχική Υγεία αποτελεί τον παρία του κοινωνικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.»

Διαβάστε ακόμη:

Ένας παρ' ολίγον βιασμός, αναδεικνύει δραματικά την ένδεια της Ψυχικής Υγείας της χώρας