ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηπατίτιδα: Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για τις δωρεάν εξατάσεις ελαστογραφίας ήπατος

Ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, υπενθυμίζει, ότι η 28η Ιουλίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ιογενών Ηπατιτίδων.

Ηπατίτιδα: Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για τις δωρεάν εξατάσεις ελαστογραφίας ήπατος

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μέρα στοχασμού, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για τις ιογενείς ηπατίτιδες, δεδομένου ότι εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο έχουν ζήσει και θα συνεχίσουν να ζουν με την ασθένεια. Βάσει πρόσφατων μελετών στην Ελλάδα περίπου 130.000-160.000 άνθρωποι ζουν με ενεργή χρόνια Ηπατίτιδα C, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (80%) δεν το γνωρίζει εξ αιτίας της ασυμπτωματικής φύσης της ασθένειας.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς καθώς και το ότι η ελαστογραφία ήπατος, μια απαραίτητη εξέταση για τη διάγνωση ασθενειών ήπατος, δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από εξειδικευμένο προσωπικό. Εκτός των άλλων θα παρέχεται έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης.

Η δράση θα έχει διάρκεια από 25/7/2016 έως 29/7/2016 και ώρες 14.00-18.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Λ. Αλεξάνδρας 213Β, Αμπελόκηποι). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου τις συγκεκριμένες ώρες και μέρες χωρίς ραντεβού, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αρμόδια Διεύθυνση: Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Αρμόδια Υπάλληλος: κυρία Ζαμάνου Μαρία Τηλ: 213-2050087 εσωτ.187

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρεμβαίνει - Δράσεις με τον Προμηθέα & τον ΟΚΑΝΑ