ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου αναλαμβάνει τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού TAP

Τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού TAP αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου αναλαμβάνει τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού TAP

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στα 700 άτομα και ως νοσοκομεία αναφοράς ορίστηκαν το ΠΓΝΕ, τα γενικά νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και επικουρικά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για νοσοκομειακή αντιμετώπιση αναλαμβάνει το ΠΓΝΕ-Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης ή σε ελάσσονα περιστατικά τα πλησιέστερα νοσοκομεία στον τόπο του συμβάντος. Σε περίπτωση μαζικού συμβάντος ενημερώνεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ενώ το ΠΓΝΕ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο».

Ωστόσο, ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε πως δεν έχει υπογραφεί κάποιου είδους σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής του αγωγού όσον αφορά τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων της, καθώς δεν προβλέπεται.

Όμως, σημείωσε ότι ενόψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), ο οποίος «εισέρχεται από 1/8/16 στη χώρα μας από τους Κήπους του νομού Έβρου, εν συνεχεία περνάει έξω από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη για να καταλήξει στο Χαλκερό Καβάλας σε 12 μήνες», αντιπροσωπεία της εταιρίας επισκέφθηκε προ μηνός το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνήσει την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και ιατρικών ειδικοτήτων για την περίθαλψη των εργαζομένων.

«Η διερεύνηση αφορούσε την περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά την οποία θα απαιτηθεί συγκεκριμένη ειδικότητα ιατρού, ή αντιμετώπιση μαζικού ατυχήματος, καθώς η εταιρεία έχει δικό της Γάλλο ιατρό, πρόχειρο ιατρείο επί τόπου και επί 24ωρου βάσεως, καθώς και δικό της ασθενοφόρο για τα απλά περιστατικά. Εξηγήσαμε τι ειδικότητες έχουμε, ότι σε περίπτωση μαζικού ατυχήματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πολύ 10 χειρουργεία, ότι επικουρικά μπορεί να βοηθήσει και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρόλο που δεν είναι στην πορεία κατασκευής του αγωγού. Επίσης, εξηγήσαμε πως σε περίπτωση που σημειωθεί συμβάν που ξεπερνάει τις δυνατότητες του νοσοκομείου θα αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση με το ΕΚΕΠΥ. Εννοείται ότι για νοσηλευτική φροντίδα απλών περιστατικών θα απευθύνονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο (Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας)», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.