ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη στελεχών του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Αντιπροσωπεία του κολλεγίου εκπαίδευσης στελεχών υγείας του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης, αποτελούμενη από 21 άτομα και συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας της χώρας, επισκέφθηκαν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ Κρήτης), στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Επίσκεψη στελεχών του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Κατά την επίσκεψή της αρχικά στο ΠΑΓΝΗ, η αντιπροσωπεία των Ταϊλανδών ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη του νοσοκομείου για τη λειτουργία και το έργο της τριτοβάθμιας υγειονομικής μονάδας.

Επίσης, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όπου έγινε δεκτή από τη διοίκησή της.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία των Ταϊλανδών και ο γ.γ. του υπουργείου, ενημερώθηκαν από τον υποδιοικητή 7ης ΥΠΕ, Στέλιο Δημητρακόπουλο και στελέχη της υπηρεσίας για την υγειονομική περίθαλψη και τη διοικητική οργάνωση σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και στις δύο πλευρές, ενώ σημαντική ήταν η ανταλλαγή απόψεων ως προς τον τομέα της διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων στο σύστημα υγείας των δύο χωρών.