ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ευρώτας «καθαρός» από ελονοσία μετά από 6 χρόνια

Ο Ευρώτας γλύτωσε από την ελονοσία μετά από 6 χρόνια, αναφέρει στο ΑΠΕ ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γ. Γρυπιώτης, προσθέτοντας, ότι «ως Έλληνες και ως ιατροί χαιρόμαστε που μετά από 6 χρόνια περιθωριοποίησης και αποκλεισμού ο Δήμος Ευρώτα, φέτος, για πρώτη χρονιά, δεν εμφάνισε κρούσμα ελονοσίας.

 

Ο Ευρώτας «καθαρός» από ελονοσία μετά από 6 χρόνια

Ο Δήμαρχος, επιβεβαιώνει ότι ενώ επί σειρά ετών αποτελούσε ο δήμος του το μοναδικό «μαύρο πρόβατο» στην Ελληνική Επικράτεια, το 2016, 12 δυστυχώς δήμοι αποκλείστηκαν προληπτικά, και ορθώς, από την αιμοδοσία.

Το πρόβλημα της ελονοσίας, όπως και ο ίδιος επιβεβαιώνει, ήταν μέχρι σήμερα εντελώς περιορισμένο στο δήμο του και μόνο, προφανώς από παραλείψεις και ολιγωρία των υπευθύνων, κάτι που ευτυχώς, επιτυχώς και με σημαντικές δαπάνες των δημοτών και του κράτους, αντιμετωπίστηκε φέτος.

Ας ευχηθούμε, όπως σημειώνει, οι δήμοι που φέτος αποκλείστηκαν, να μη χρειαστούν έξι χρόνια δράσεων για την απαλλαγή τους από το σοβαρό αυτό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όπως ο Δήμος Ευρώτα, ο οποίος αποτελεί απλώς παράδειγμα προς αποφυγή, αφού στο παρελθόν, υπό την αυτή Διοίκηση, είχε θέσει σε κίνδυνο αποκλεισμού, με τουριστική οδηγία, όλη τη χώρα εξαιτίας του προβλήματος της ελονοσίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ελονοσία: Πώς μεταδίδεται, με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται