ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα, την έρευνα & τα πανεπιστήμια ο ερχομός του Νομπελίστα Watson

H Eλλάδα Τιμά τον James Watson, στο 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια του οποίου, θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών. Ο Νομπελίστας Watson, είναι ο ερευνητής της διπλής έλικας του DNA και θα μιλήσει με θέμα: “The DNA Double Helix, as a Hallmark in modern Science and Society”.

Κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα, την έρευνα & τα πανεπιστήμια ο ερχομός του Νομπελίστα Watson

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής, η Τελετή Αναγόρευσης του James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών, θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο Θέατρο της Αναργυρείου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών. Η Αναγόρευση θα γίνει την Τρίτη, 30 Αύγουστου 2016, στις 19:00.

Στο συνέδριο και στην Τελετή Αναγόρευσης θα συμμετέχει και η Ελληνίστρια Ruth Padel, Kαθηγήτρια Ποίησης στο King’s College του Λονδίνου, τρισέγγονη του Κάρολου Δαρβίνου. Η ομιλία της θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του προπάππου της.

Στην Τελετή Αναγόρευσης έχει προσκληθεί η Πνευματική, Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Χώρας, ενώ το Συνέδριο και οι εκδηλώσεις είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Γιάννης Ματσούκας και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος έχει συνδράμει σημαντικά, ώστε ο Νομπελίστας να αγαπήσει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Πάτρα, αλλά και να έρθει στην χώρα μας δύο φορές, «η επίσκεψη Watson στην Ελλάδα, για να παραστεί σε Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία του καθώς και στην ιστορία του ελληνικού Πανεπιστημίου. Η επίσκεψη αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του Πανεπιστημίου Πατρών και μια μεγάλη επιτυχία της σπουδαίας έρευνας που πραγματοποιείται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και η οποία για μια ακόμα φορά προσήλκυσε το ενδιαφέρον του κορυφαίου ερευνητή.

Η ομιλία Watson στην ιστορική Αναργύρειο Σχολή Σπετσών θα καταγραφεί στα Ιστορικά Αρχεία της Βιβλιοθήκης “Cold Spring Harbor Laboratory Library and Archives”, στο κορυφαίο ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ “Cold Spring Harbor Laboratory” (http://www.cshl.edu/)».

Πέρα από τη χαρά, τη συγκίνηση και την ικανοποίηση όλων μας για τη μεγάλη τιμή στη χώρα μας, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά καταλήγει ο κ. Ματσούκας, όλους όσους με αφοσίωση, επιμονή και όραμα συνέβαλλαν στην προετοιμασία για αυτήν την ιστορική επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμη:

Επίτιμος δημότης Σπετσών, ο έρευνητής της διπλής έλικας του DNA James Watson