ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας βλέπουν ΠΙΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ - Ξεκινά ενημέρωση για την γρίπη

Αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εντός του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου και του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων οι δύο άνδρες, κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στα γραφεία του ΠΙΣ την Τετάρτη.

Αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας βλέπουν ΠΙΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ - Ξεκινά ενημέρωση για την γρίπη

Εν τω μεταξύ ο ΠΙΣ ξεκινά άμεσα ενημέρωση για την γρίπη, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ευπαθών ομάδων αλλά και των υγειονομικών στους οποίους καταγράφεται μεγάλη αμέλεια, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχ. Βλασταράκος.

Με δεδομένο ότι πέρυσι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την γρίπη και οι εντατικές ασφυκτιούσαν από ασθενείς με επιπλοκές ενώ καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι, ο ΠΙΣ είναι αποφασισμένος να προασπίσει την δημόσια υγεία. Ακόμη, όπως τόνισαν οι κ.κ. Βλασταράκος και Ρόζενμπεργκ, και οι πρόσφυγες, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο θέμα της γρίπης, όπως ο γενικός πληθυσμός, δηλαδή να εμβολιαστούν κανονικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.