ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εξέταση μνήμης για 5 ημέρες, από τον όμιλο Υγεία

Τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης μνήμης καθώς και οδηγίες για στρατηγικές πρόληψης, σε άτομα άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση άνοιας, παρέχει το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου - Ιατρείο Μνήμης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ που γιορτάστηκε χθες 21 Σεπτεμβρίου.

Δωρεάν εξέταση μνήμης για 5 ημέρες, από τον όμιλο Υγεία

Η εξέταση θα διενεργείται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7079 (08.30 το πρωί - 14.30 το μεσημέρι). Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι που θα κλείσουν ραντεβού, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, η Διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου - Ιατρείου Μνήμης του ΥΓΕΙΑ & Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, Δρ. Παρασκευή Σακκά, τόνισε: «Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου. Μελέτες πληθυσμών στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία). Η μεσογειακή διατροφή, η φυσική και νοητική άσκηση, παράλληλα συντελούν στην πρόληψη της άνοιας. Στο Ιατρείο Μνήμης του ΥΓΕΙΑ υλοποιούμε, τα τελευταία χρόνια, το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE με τη χρήση Η/Υ αφής τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία στα αρχικά στάδια της Νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική συμμετοχή σε δομημένα προγράμματα γνωστικής άσκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ κι άλλων μορφών άνοιας».

Παγκοσμίως, στις μέρες μας, υπάρχουν 47 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με άνοια, αριθμός που θα αυξηθεί δραματικά στο μέλλον λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στη χώρα μας, υπάρχουν σήμερα 200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

Διαβάστε ακόμη:

Αλτσχάιμερ: Οι φροντιστές, κρυφοί ασθενείς της νόσου - Τεράστιο το κόστος για τους ανοϊκούς