ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τη δράση «Προληπτικής Ιατρικής-Οδοντιατρικής» του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας.

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» με τα Υπουργεία και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

«Το χαμόγελο του Παιδιού», για την εφαρμογή της δράσης διαθέτει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, ορθοπεδικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, από εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Ελευθερίας και καθημερινά θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν περίπου 40 παιδιά.

Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι: 8:30 π.μ.-16:30 μ.μ. ενώ όπως ανακοινώθηκε σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικού/γονείς/κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.