ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια «παραμονεύουν» μέσα στο αυτοκίνητό σας!

Εάν την τελευταία φορά που πλύνατε το αυτοκίνητό σας φορούσατε... καλοκαιρινά, είναι καιρός να πάτε στο πλησιέστερο πλυντήριο αυτοκινήτων!

Δεν φαντάζεστε πόσα μικρόβια «παραμονεύουν» μέσα στο αυτοκίνητό σας!

Το αυτοκίνητο είναι για πολλούς ανθρώπους κάτι σαν δεύτερο σπίτι, αφού περνούν καθημερινά αρκετές ώρες μέσα σε αυτό κολλημένοι στην κίνηση, για να πάνε στη δουλειά, για να κάνουν τα ψώνια τους ή για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο/το μπαλέτο/το φροντιστήριο/το καράτε κ.λπ.

Μοιραία, μέσα στο αυτοκίνητο του μέσου ανθρώπου θα βρούμε από σκόνη και τρίχες μέχρι υπολείμματα φαγητού και μισοτελειωμένους καφέδες.

39F313F800000578 0 image a 60 1478004768445

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, ένα αυτοκίνητο είναι κατά 55% πιο βρόμικο από ένα πληκτρολόγιο και 2.144% πιο βρόμικο από ένα κινητό! Η έρευνα, με επικεφαλής τον Δρ Τζο Λάτιμερ, ειδικό στη μικροβιακή αντίσταση και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ, έδειξε ότι το χειρόφρενο του αυτοκινήτου κουβαλά κατά μέσο όρο 200 ζωντανά βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα (0,00064516 m2), συμπεριλαμβανομένου του ανθεκτικού σταφυλόκοκκου MRSA.

Επειδή λοιπόν η καθαριότητα δεν είναι μόνο... αρχοντιά αλλά και υγεία, φροντίστε να πλένετε του αυτοκίνητό σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα!

Διαβάστε επίσης:

Το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και είναι πιο βρόμικο κι από τη λεκάνη της τουαλέτας!