ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του Αθ. Πλεύρη - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δικηγόρου και πρώην βουλευτή κ. Αθανάσιου Πλεύρη, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τη Τρίτης.

Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του Αθ. Πλεύρη - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «ο κ. Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Πλεύρης, η κάθε λέξη που αναφέρεται σην πορεία της υγείας του, έχει μεγάλη βαρύτητα, επομένως, η λέξη «σταθερή αλλά κρίσιμη», υποδηλώνει ελπίδα για έναν ασθενή που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής με επιβαρυμένη ιδιαίτερα υγεία. Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη και η σταθερότητα της πορείας του ασθενούς - σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς- θεωρείται ως ένα πολύ θετικό σημάδι.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα Τρίτη, συμπληρώνονται τρία 24ωρα στην ΜΕΘ, καθώς ο κ. Πλεύρης μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Ιατρικό, με εικόνα σήψης.

Η σηψαιμία αποτελεί απειλητική για τη ζωή επιπλοκή λοίμωξης ή σοβαρού τραυματισμού. Συμβαίνει όταν οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στο αίμα με στόχο την καταπολέμηση της λοίμωξης πυροδοτούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε όλο το σώμα. Οι φλεγμονές με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα ευρύ φάσμα μεταβολών που συνεπάγονται σοβαρές βλάβες σε πολλαπλά συστήματα του οργανισμού – ακόμη και ανεπάρκεια αυτών.

Εάν η σηψαιμία εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ, παρατηρείται σημαντική πτώση στην αρτηριακή πίεση και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Το υπαίτιο μικρόβιο το οποίο έπληξε τον 39χρονο δικηγόρο, φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

Το μικρόβιο φαίνεται ότι προσέβαλε τον κ. Πλεύρη στη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες, με εξέλιξη όμως δύσκολη και μη αναμενόμενη που τον οδήγησε και πάλι σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.