ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βιωσιμότητα της φαρμακευτικής αγοράς: Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΕΕΦΑΜ

Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο: «Η Βιωσιμότητα της Φαρμακευτικής Αγοράς στην Ελλάδα: Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ» για εταιρείες και εργαζόμενους;», οργανώνει η E.E.Φα.Μ. στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δράσεων.

Η βιωσιμότητα της φαρμακευτικής αγοράς: Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΕΕΦΑΜ

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:00-21:00, στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο (Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου), επιδιώκοντας να αποτελέσει το βήμα για μία πρόσφορη συζήτηση αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και του κλάδου της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, θα αναφερθούν στις σημαντικότερες προοπτικές και προκλήσεις που διαμορφώνονται σήμερα για εταιρείες και εργαζόμενους στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, θέτοντας τη βάση για το δεύτερο μέρος και τη συζήτηση υπό μορφή debate μεταξύ δύο Πανεπιστημιακών του χώρου των Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή αναλυτικής συζήτησης σε πάνελ αποτελούμενο από όλους τους εισηγητές.

Ειδικότερα, εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι οι:

- Κωνσταντίνος Κοφινάς, Γενικός Γραμματέας Σ.Φ.Ε.Ε., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου, Merck
- Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Ε.Φ., Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων, ELPEN Pharmaceuticals
- Λένα Τριαντογιάννη, Partner, Athens Office and Practice Group Leader, Egon Zehnder
- Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Σωτήρης Βανδώρος, Senior Lecturer in Health Economics, King’s College London

Κατά τη διάρκεια του Debate, οι κ.κ. Σουλιώτης και Βανδώρος θα επιχειρηματολογήσουν επί των παρακάτω 5 θεμάτων:

1. Τα μέτρα rebate και clawback είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

2. Η λειτουργία ενός φορέα Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (HTA) είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

3. Η εφαρμογή εναλλακτικών payment schemes (tenders, διαπραγμάτευση, price/volume agreements, pay-for-performance κ.ά.) θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

4. Οι ιατροί θα πρέπει να μπορούν να συνταγογραφούν χωρίς περιορισμούς τη θεραπεία που κρίνουν κατάλληλη για τον ασθενή.

5. Η επένδυση των φαρμακευτικών εταιρειών στην εγχώρια κλινική έρευνα, θα συμβάλει στη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη του χώρου της Υγείας και του φαρμάκου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών, που θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τον κλάδο τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας. Η γνώση αυτή, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν καλύτερα στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδεικνύονται σήμερα στο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς, συμβάλλοντας σε τελική ανάλυση, στην προώθηση της επαγγελματικής τους πορείας, αλλά και στην ανάπτυξη των οργανισμών τους οποίους εκπροσωπούν.