ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Επιστολή σε αθλητικές ομοσπονδίες

Επιστολή ενημέρωσης για τα δωρεάν προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής απέστειλε σε αθλητικές ομοσπονδίες ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Επιστολή σε αθλητικές ομοσπονδίες

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Σύγχρονες μελέτες συνδέουν την στοματική υγιεινή με την συνολική υγεία του ατόμου. Δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί πιθανή είσοδο παθογόνων στοιχείων στον οργανισμό.

Προϋπόθεση για την υγεία του στόματος είναι η πρόληψη, που στηρίζεται στην ενημέρωση και στην τήρηση κανόνων στοματικής υγιεινής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, ιδίως συμμετοχής σε αθλήματα με σωματική επαφή, απαιτείται και η λήψη μέτρων προφύλαξης όπως η εφαρμογή ναρθήκων, λαμβανομένου υπόψη ότι, σε περίπτωση τραυματισμού και απώλειας δοντιού δεν είναι δυνατή ή εύκολη, ανάλογα με την περίπτωση, η αποκατάσταση.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει δωρεάν προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σωματεία, που ανήκουν στην δύναμή σας και εφόσον επιθυμείτε μπορούμε, σε συνεργασία μαζί σας, να διοργανώσουμε σχετικά προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν γενική οδοντιατρική ενημέρωση, ατομική εξέταση και χορήγηση οδηγιών σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 15 ετών».